In ziua de azi, o experienta culinara chinezeasca autentica este cu adevarat de neuitat si minunat de diversa, in mare parte depinzand de regiunea in care te afli. Mancarea din China variaza de la o regiune la alta si exista multe tipuri si stiluri deferite prin care se prepara retetele chinezesti. Faptul ca numarul de restaurante chinezesti continua sa creasca, ne demonstreaza ca acest tip de bucatarie devine una dintre cele mai iubite specificuri culinare din intreaga lume.
Iata 8 curiozitati care te vor face sa adori si mai mult mancarea chinezeasca si aromele sale incantatoare.
1. Potrivit unui studiu statistic, publicat in China in 1983, exista peste 60 000 de preparate culinare chinezesti diferite.
2. Mancarea iute prajita este foarte populara in sud vestul Chinei, in timp ce tocana condimentata pe baza de carne este preferata in regiunile nordice.
3. Una dintre mancarurile cele mai vestite ale Chinei este Rata Peking cunoscuta si ca Rata Beijing care in vremurile imparatilor chinezi era un fel de mancare destinat numai celor de sange nobil. In ziua de azi, oricine poate avea sansa de a se delecta cu acest preparat regal, chiar si in combinatie cu clatite, castraveti si sos de prune.
4. Alte binecunoscute specialitati chinezesti sunt Hot Spot (o oala de apa fierbinte, umpluta cu ierburi aromatice si condimente) si coltunasi (fierti, prajiti sau la abur). Dar, probabil, cea mai faimoasa mancare chinezeasca sunt taiteii- diferiti in aproape fiecare oras.
5. Desi, nu este o practica foarte comuna- comerciantii chinezi cateodata vand insecte prajite pe strada, cum ar fi gandaci, lacuste, cai de mare si chiar scorpioni.
6. Micul dejun traditional chinezesc este alcatuit din orez, rulouri de taitei de orez, terci de orez, paine, clatite fierte care sunt combinate cu ceai chinezesc sau lapte de soia.
7. O masa chinezeasca obisnuita este de obicei alcatuita din cateva preparate principale, si nu doardintr-un singur fel principal. Cel mai interesant lucru este ca ultimul fel de mancare este supa.
8. In mod traditional, deserturile nu sunt foarte populare printre chinezi si in mod surprinzator ravasul chinezesc nu a aparut in China- este o inventie pur americana.
Traieste experienta culinara chinezeasca fara a fi in China. Viziteaza Oliviera.ro!